Cold Plasma oftewel niet-thermische plasma is een revolutionaire behandeltechniek op het gebied van huidverbetering. Het werkt bij huidverjonging en huidproblemen zoals acne, rosacea, psoriasis en eczeem. Daarnaast bevordert de behandeling wondgenezing en littekenvermindering.

Dr. Platon is een FDA approved ‘Medical device’ en het enige Cold Plasma apparaat dat gereguleerd en goedgekeurd is in de EU.

Wat is Cold Plasma?
Plasma is na vast, vloeibaar en gas de vierde toestand van materie en komt niet in natuurlijke vorm op aarde voor. Plasma wordt kunstmatig gemaakt door zuurstof en stikstof uit de lucht te ioniseren waarbij ook ozon ontstaat. De temperatuur van Cold Plasma is 35-40 graden, waardoor de huid niet beschadigd of verbrand. De behandeling is veilig, comfortabel en pijnloos.

Wat is het effect van Cold Plasma op de huid?

  • Sterilisatie: bacteriën, schimmels en schadelijke micro-organismen worden gedood
    • Irritaties en huidontstekingen verminderen
    • Effectief bij: eczeem, acne, rosacea en psoriasis
  • Regeneratie van de huid: aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur wordt gestimuleerd
    • Bevordert de elasticiteit, stevigheid en hydratatie
    • Effectief bij: huidveroudering, rimpels, huidverslappingen, droge huid

Tijdens een behandeling word de huid a.h.w. gesteriliseerd; bacteriën, schimmels en schadelijke micro-organismen welke irritaties of huidontstekingen als acne & rosacea veroorzaken worden gedood.  Tevens vindt er regeneratie in de huid plaats: Cold Plasma stimuleert de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur. Deze bestanddelen zijn van essentieel belang voor de elasticiteit, stevigheid en hydratatie van de huid. Cold Plasma bevordert ook wondgenezing, littekenvermindering en huidverjonging. Ook zorgt Cold Plasma voor oxidatie; de zuurstoftoevoer naar de basaalcellen wordt verhoogd waardoor het huidmetabolisme omhoog gaat,  ontgifting plaatsvind en de anti-oxidatieve werking beter wordt (de afweer van de huid verbetert). Cold Plasma  vermindert ook de over-productie van melanine in de huid. Een teveel een melanine veroorzaakt pigmentvlekken, donkere vlekken en een onregelmatige huidskleur en teint.