Cold Plasma oftewel niet-thermische plasma is een revolutionaire behandeltechniek op het gebied van huidverbetering. Het werkt bij huidverjonging en huidproblemen zoals acne, rosacea, psoriasis en eczeem. Daarnaast bevordert de behandeling wondgenezing en littekenvermindering.

Dr. Platon is een FDA approved ‘Medical device’ en het enige Cold Plasma apparaat dat gereguleerd en goedgekeurd is in de EU.

Wat is Cold Plasma?
Plasma is na vast, vloeibaar en gas de vierde toestand van materie en komt niet in natuurlijke vorm op aarde voor. Plasma wordt kunstmatig gemaakt door zuurstof en stikstof uit de lucht te ioniseren waarbij ook ozon ontstaat. De temperatuur van Cold Plasma is 35-40 graden, waardoor de huid niet beschadigd of verbrand. De behandeling is veilig, comfortabel en pijnloos.

Wat is het effect van Cold Plasma op de huid?

 • Sterilisatie: bacteriën, schimmels en schadelijke micro-organismen worden gedood
  • Irritaties en huidontstekingen verminderen
  • Effectief bij: eczeem, acne, rosacea en psoriasis
 • Regeneratie van de huid: aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur wordt gestimuleerd
  • Bevordert de elasticiteit, stevigheid en hydratatie
  • Effectief bij: huidveroudering, rimpels, huidverslappingen, droge huid
 • Bevordert de wondgenezing en littekenvermindering
 • Vermindert overproductie van melanine in de huid; vermindert pigmentvlekken en maakt de teint egaler
 • Zorgt voor oxidatie; de basaalcellen krijgen meer zuurstof, waardoor het huidmetabolisme omhoog gaat en de afweer van de huid verbetert

Het inzetten van Cold Plasma
Tijdens een intake wordt altijd goed gekeken naar uw huidwensen en daar wordt een behandeling op aangepast. Cold plasma kan als een losstaande behandeling worden uitgevoerd maar ook als toevoeging bij een andere (gezichts)behandeling. Tijdens het intakegesprek geven wij u advies en wordt er met u besproken of uw wensen haalbaar zijn. Dr. Platon cold plasma kan tegen meerprijs aan iedere gezichtsbehandeling worden toegevoegd. Ook kunnen losse eczeem- of psoriasisplekjes of lokale ontstekingen en schimmelinfecties worden behandeld. Hiervoor wordt vooraf een tarief vastgesteld.

 

Acne
Cold plasma reduceert inflammatie, roodheid, zwelling en ontstekingen, voorkomt het ontstaan van nieuwe acne laesies en reguleert de talgproductie in de poriën. De ozon vernietigt de slechte bacteriën die acne veroorzaken.

Psoriasis
Cold plasma verlicht de jeuk en schilfering van psoriasis plekken en versnelt het regeneratie- en helingsproces van de huid. Cold plasma verbetert het immuunsysteem waardoor de kans op inflammatie vermindert en tevens inflammatie triggers afnemen.

Rosacea
Cold plasma vermindert het stekende en brandende gevoel alsmede de ‘flushing’ bij rosacea. Het reduceert zichtbaar de roodheid en onstekingen en versterkt de huidbarrièrre, waardoor de huid minder gevoelig is voor invloeden van buitenaf. De ozon

Anti-ageing
Cold plasma verbetert de huidstructuur, reduceert fijne lijntjes, verslapping en futloosheid van de huid waardoor de huid er weer jeugdiger uit gaat zien en een meer natuurlijke ‘glow’ krijgt. Bovendien verbetert de elasticiteit, stevigheid en hydratatie in de huid.

Huidversteviging
Cold plasma verstevigt de elasticiteit, textuur en stevigheid van de huid. Cold plasma kan worden gebruikt voor versteviging op gebieden van het gezicht en het lichaam.

Verhelderen
Cold plasma verheldert de huid en reguleert oppervlakkige pigmentatie, donkere vlekken een onregelmatige huidskleur. Cold plasma verbetert tevens de huidskleur, glans en helderheid van de huid.