IZS-001-LOGO 268+www-def1_Bob1_13-12-2016

DE SCHIMMELNAGELINFECTIE

2% tot 14% van alle volwassenen krijgt een keer te maken met een schimmelnagelinfectie, medisch bekend als onychomycose. Een schimmel die zich voedt met keratine, een proteïne in de nagel, is schuldig aan deze nare infectie.

Schimmelkolonies floreren in een vochtige omgeving en dringen het nagelbed binnen via de buitenrand van de nagel. De schimmelnagelinfectie kan zich als pijnlijk manifesteren, kan het lopen beïnvloeden en kan tot een negatief zelfbeeld leiden.

 

Sommige voorgeschreven medicijnen kunnen hevige bijwerkingen vertonen en geven niet altijd het beste behandelresultaat. Een andere, wat meer radicale manier, is het chirurgisch laten verwijderen van de gehele nagel. Niet een erg populaire methode.

Lasertherapie als behandeling neemt toe in populariteit als therapie om de infectie effectief te bestrijden.

IS DE PROCEDURE PIJNLIJK?

Gedurende de behandeling wordt de laserstraal langzaam over het nagelbed bewogen. De laser genereert warmte onder de nagel midden in de schimmelkolonie. Tijdens de procedure kunt u een lichte pijnsensatie voelen.

HOE SNEL HEB IK WEER GEZONDE NAGELS?

U zult het resultaat niet onmiddellijk kunnen zien. Na een periode van een aantal maanden resulteert de behandeling in een gezonde uitgroei van de nagel. Nagels groeien langzaam, dus een belangrijke verbetering zal in de eerste maanden niet te zien zijn. Een geleidelijke groei naar een gezonde nagel duurt 9 tot 12 maanden.

HEB IK MEER DAN ÉÉN BEHANDELING NODIG?

Additionele behandelingen zijn, wellicht aan te bevelen. Uw behandelaar zal de eventuele noodzaak van extra behandelingen met u bespreken evenals de juiste (na)zorg voor uw nagels om het terugkeren van de schimmel te kunnen voorkomen.