IZS-001-LOGO 268+www-def1_Bob1_13-12-2016

Fruitzuurbehandelingen

Bij deze methode wordt een klein laagje met dode huidcellen verwijderd d.m.v. fruitzuur. Gedurende een kuur van zes tot acht fruitzuurbehandelingen wordt het percentage fruitzuur geleidelijk iets verhoogd. Afhankelijk van de conditie van de huid is het effect van de fruitzuurpeeling al na een aantal behandelingen significant zichtbaar.

Hoe ziet een behandelinging eruit?

Na het reinigen van de huid wordt er voor korte duur fruitzuur op de huid aangebracht. Het fruitzuur dringt snel door tot de onderliggende huidlagen, waar het de aanmaak van huidcellen stimuleert. Bij het aanbrengen ontstaat een licht branderig gevoel.  Hierna wordt de fruitzuurpeeling geneutraliseerd met een basische oplossing. Na de behandeling kan de huid wat rood, jeuken, schilferig zijn. Dit verdwijnt geleidelijk.

Na de behandeling

  • Na iedere fruitzuurbehandeling is het belangrijk om de huid te kalmeren en te behandelen met hoogwaardige huidverzorgingsproducten.

 

  • Na de eerste kuur fruitzuurbehandelingen is één fruitzuurpeeling per drie of zes maanden voldoend. Zo blijft het resultaat behouden.

Wanneer wordt fruitzuurbehandelingen gebruikt?

  1. Doffe huid
  2. Acne
  3. Littekens (w.o. rest acne-littekens)
  4. Pigmentvlekken
  5. Grove poriënen
  6. Oppervlakkige rimpelvorming

BELANRIJK

Twee weken vóór en ná een fruitzuurbehandeling , uit de zon te blijven. Dit geldt ook voor een zelfbruiner, spray-tan of zonnebank.

Bescherm uw huid en gebruik huidverzorgingsproducten met minimaal factor 30.

Wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft kunt u niet behandeld worden.